‘Niet ‘U vraagt wij komen in actie’, maar ‘wij signaleren voordat u het zelf ervaart’’

 

Eind jaren negentig verhuisden wij in verband met gezinsuitbreiding naar een groter huis. Een goede vriend raadde me aan eens contact op te nemen met Marcel Holthuis van MAC Finance.

In eerste instantie had ik zoiets van: “Waarom zouden we een financieel adviseur inschakelen? Ik kan toch ook zelf wel naar de bank gaan en een hypotheek regelen?”

Maar al in de eerste gesprekken werd duidelijk dat advies van een sparring partner bij zo’n ingrijpende financiële beslissing wel degelijk meerwaarde had. Bovendien, Marcel adviseerde niet alleen, hij regelde het ook gelijk.

‘Complete ontzorging zonder issues of fouten. Super.’

Nu, bijna twintig jaar later, zijn we meerdere gezinsuitbreidingen verder, plus twee verhuizingen en een verblijf van drie jaar in Azië, waarbij we ons huis hebben verhuurd. Gedurende die tijd passeerden verschillende varianten van hypotheken, beleggingen en verzekeringen de revue.

Al die tijd is Marcel bij ons geweest en heeft hij alle financiële zaken geregeld. Hiermee is een diep gevoel van vertrouwen en respect gegroeid.

 

MACFinance_Bas_van_den_Berg_Marcel_Holthuis_3326

 

Het verdienmodel van de branche was tot voor kort natuurlijk altijd gebaseerd op provisie, maar zo hebben wij dit nooit ervaren. De service en afhandeling is namelijk altijd proactief geweest.

Niet ‘U vraagt wij komen in actie’, maar ‘wij signaleren voordat u het zelf ervaart’.

Ons meest recente project is de aankoop van ons huidige huis. Dit was voor ons best een grote stap. Conform nieuwe wetgeving moet dit tegenwoordig op basis van een uurtarief.

‘De begeleiding van MAC Finance was als altijd professioneel, oplossingsgericht, proactief en up to any standard.’

Kenmerkend voor onze relatie is eigenlijk dat dit pas halverwege het proces ter sprake kwam. Terwijl het ook hier een iets complexer plan betrof dan ‘even de bank bellen’.

Het advies van Marcel omvatte langetermijn financiële planning, pensioenscan, uiteraard de hypotheek met alle opties en verzekeringen, maar ook allerlei goedkeuringsprocessen, omdat wij ons bestaande huis nog niet hadden verkocht.

De begeleiding van MAC Finance was als altijd professioneel, oplossingsgericht, proactief en up to any standard. Maar, omdat het inzicht van Marcel in onze situatie zo goed is, nooit afstandelijk.

Bas van den Berg

 

Lees ook de ervaringen van Debby »